Vermogen opbouwen kun je met sparen en beleggen

Je hebt een doel waarvoor je op een bepaald moment een vermogen nodig hebt. Je wilt weten wat je daarvoor opzij moet zetten?

De hoogte van de inleg, de looptijd en het rendement op het vermogen, bepalen uiteindelijk wat je aan doelvermogen kunt bereiken.

Het rendement kan bestaan uit rente of uit beleggingsopbrengsten. In deze FAQ staat sparen centraal. De rentevergoeding kan bij sparen bestaan uit:

  • Variabele spaarrente
  • Vaste spaarrente (ook wel deposito genoemd)

Je kunt sparen bij een bank of bij een verzekeraar. Spaar je bij een bank, dan is meestal het spaarsaldo tot 100.000 euro gegarandeerd door de overheid wanneer de bank failliet mocht gaan. Dit noemt men het Deposito Garantie Stelsel (DSG). Het Deposito Garantie Stelsel is niet van toepassing op verzekerd sparen. Lees hier meer over het Deposito Garantie Stelsel.

Wat is jouw getal?

Met een Financieel plan krijg je overzicht en inzicht in de ontwikkeling van jouw inkomen en vermogen in verschillende situaties. Wat zijn jouw wensen en doelen en welk vermogen heb je daarvoor nodig?

We begroten met welke inleg, periode en actuele rentestand (of rendement bij beleggen) jij jouw doelvermogen kunt realiseren en wat passend is. Met actief beheer blijven wij de haalbaarheid van jouw doelen monitoren en waar nodig bijstellen. Zo ben je altijd actueel en op koers.

Wil je ook een Financieel plan en advies over sparen of beleggen? Neem dan contact met ons op